STATIUNEA MANGALIA



Mangalia este un oras dar si un deosebit port maritim. Numele localitatii se spune ca ar proveni din grecescul <pangalia>  ceea ce se traduce a fi < cea mai frumoasa>.
Acesta statiune a fost declarata statiune balneoclimaterica inca din anul 1930 si a primit acest statut datorita factorilor naturali cum ar fi: climatul marin, izvoarele de apa sulfuroase  - mezotermale, apa marii si totodata namolul de la lacul Techirghiol care este solicitat de tot mai multa lume pentru calitatile pe care le are. Toate acesti factori sunt utilizati cu profesionalism de catre personalul bazelor de tratament pentru ca turistii sa beneficieze  de tratamente la standarde ridicate. Aceste baze de tratament sunt dotate cu sali de electroterapie, kinetoterapie, pneumoterapie, gimnastica medicalasau hidroterapie.
Conditiile climatice, asemanatoare celor mediteraneene favorizeza statiunea balneoclimaterica (este cea mai ridicata media de temperatura anuala din tara) si binteles de  izvoare de apa mezotermale, radioactive si  sulfuroase situate la nordul lacului Mangalia. Singura statiune maritima care inca de pe vremea romanilor au escoperit si folosit izvoare minerale  este Mangalia.
Pe langa tratamentul de care se pot bucura, turistii mai pot avea si alte activitati care sa le duca o cat mai buna relaxare si un concediu cat mai placut. Pot vizita ruinele cetatii Calatis, Pestera Movile, Mormantul cu Papirus, Muzeul de Arheologie Callatis, s-au pot lua lectii de echitatie la Herghelia Mangalia.
Totusi cel mai important punct de atractie a turstilor ramane plaja Mangalia, un loc perfect pentru relaxare dar si un loc ideal pentru a ne bucura din plen de zilele insorite de concediu.
Intins pe apoximtiv 260 hectare si alimentat de numeroaese izvoare mezotermale, este lacul Mangalia.
Orasul este impanzit de numeroase baruri , discoteci, terase unde turisti isi pot petrece seri de neuitat in acesta statiune.
Numeroase festivaluri si evenimente au loc in sezonul estival in acesta statiune. Cel  mai renumit festival care se organizeaza anual si care are o deosebita atractie la public este Festivalul de la Callatis. 
Daca te-ai hotarat si vrei sa vizitezi acesta statiune ti-as recomanda cateva posibilitati de cazare aici
Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu