STATIUNEA PREDEAL

 
    Statiune de relaxare,  de mare atractie, este ideal daca vrei sa petreci concediul intr-un loc cu aer curat , ozonat si in liniste.
Situata la o altitudine de 1100 la poalele muntelui Cioplea, ofera turistului o panorama splendida spre valea Timisului si Prahovei si muntilor impaduriti din jurul statiunii.
    Predealul  incepe sa fie cunoscuta ca statiune turistica cam pe la inceputul XX -lea .
    Clima este specific zonelor alpine cu aer puternic ozonat si temperatura medie anuala de aproximativ 5 grade celsius. Aceste conditii climatice pot fi benefice pentru tratarea unor afectiuni neorologice, cardiovasculare si respiratorii, de aceea sanatoriul nevroze Predeal singurul din tara de acest profil care asigura tratament, recuperare, profilaxia orcarui tip de boala mentala, este tot timpul asaltat de turisti pentru asemenea tratamente.
    Statiune mai este destinata pentru odihna activa, sporturi axtreme, iubitorilor de schii, zapada gasindu-se din abundenta in aceasta zona ince de la inceputul lunii Decembrie pana la sfarsitul lui Martie. Sunt disponibile 7 partii de schii cu grad diferit de dificultate, transport pe cablu modern fiind o statiune foarte apreciata de iubitorii acestui sport.
   Ca si obiective turistice putem aminti Manastirea Predeal  care dateaza din 1740, Biserica Nasterea Maicii Domnului care a fost intemeiata intre anii 1835-1841, Monumentul Eroilor de sculptrul C. Baraschi.
Cele mai bune oferte de cazare le gasesti aici


Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu