STATIUNEA PREDEAL

 
    Statiune de relaxare,  de mare atractie, este ideal daca vrei sa petreci concediul intr-un loc cu aer curat , ozonat si in liniste.
Situata la o altitudine de 1100 la poalele muntelui Cioplea, ofera turistului o panorama splendida spre valea Timisului si Prahovei si muntilor impaduriti din jurul statiunii.
    Predealul  incepe sa fie cunoscuta ca statiune turistica cam pe la inceputul XX -lea .
    Clima este specific zonelor alpine cu aer puternic ozonat si temperatura medie anuala de aproximativ 5 grade celsius. Aceste conditii climatice pot fi benefice pentru tratarea unor afectiuni neorologice, cardiovasculare si respiratorii, de aceea sanatoriul nevroze Predeal singurul din tara de acest profil care asigura tratament, recuperare, profilaxia orcarui tip de boala mentala, este tot timpul asaltat de turisti pentru asemenea tratamente.
    Statiune mai este destinata pentru odihna activa, sporturi axtreme, iubitorilor de schii, zapada gasindu-se din abundenta in aceasta zona ince de la inceputul lunii Decembrie pana la sfarsitul lui Martie. Sunt disponibile 7 partii de schii cu grad diferit de dificultate, transport pe cablu modern fiind o statiune foarte apreciata de iubitorii acestui sport.
   Ca si obiective turistice putem aminti Manastirea Predeal  care dateaza din 1740, Biserica Nasterea Maicii Domnului care a fost intemeiata intre anii 1835-1841, Monumentul Eroilor de sculptrul C. Baraschi.
Cele mai bune oferte de cazare le gasesti aici


Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com

STATIUNEA BUSTENI



  Statiunea este situata la poalele Caraimanului la altitudinea de 880 m. Este o statine balneoclimaterica si de odihna.
Cel mai lung traseu de telecabina din tara se afla aici si face legatura intre statiunea Busteni si platoul Bucegilor oferund totodata peisaje senzationale si de neuitat. Aici de altfel se afla si numeroase partii de schii cu grade diferite de dificultate unde amatorii de acest sport isi pot satisface poftele pe deplin.
   Printre cele mai deosebite atractii turistice  putem aminti Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman ( monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in al doilea razboi mondial - 2384 m), Costila ( paradisul alpinistilor -2849 m).
Din Busteni se poate observa creasta Bucsoiului ce duce la Vf. Omul,  apoi spre sud Valea Cerbului, Costila Vaile Priporului unde se poate practica schii extrem si  Caraiman cu monumentul Crucea eroilor ce domina intreaga zona.Cele mai bune oferte de cazare le gasesti aici.






Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com

STATIUNEA STRAJA


     Statiunea Straja este situata in judetul Hunedoara in apropierea orasului Lupeni intr-o zona in care pe timp de iarna zapada este din abundenta. Statiune este vizitata de turisti vara pentru drumetii si iarna pentru sporurile de iarna.
Situata in mijlocul muntilor Valcan la o altitudine de 1440 m intr-o zona in care puteti admira peisaje deosebite. Cele 7 partii de schii sunt echipate cu transport pe cablu iar 4 dintre ele au si instalatie de nocturna. Datorita numarului mare de partii si a pozitionarii lor diferite pe verticala muntelui, la Straja se poate schia in orice conditii meteo. statiune dispune de suficiente locuri de cazare in vile, pensiuni si cele peste 300 cabane existente. Cele mai bune oferte de cazare le gasesti aici.
Va astept pe  jeka turism romania pentru a va spune parerea despre aceasta statiune.




Compare hotel prices and find the best deal - HotelsCombined.com

STATIUNEA ARIESENI

   Statiunea este situata intr-o zona deosebit de atragatoare la granita dintre judetul Arad si Alba.
Partia Vartop este asaltata atat de turistii din intreaga tara cat si cei straini care vin aici pentru practicarea sporturilor de iarna .

POIANA BRASOV

   


    Poiana Brasov este o atractie turistica cu renume international, o statiune dedicata sporturilor de iarna in special schiatului.

TRANSALPINA

Transalpina traverseaza muntii Parang de la N la S si este cel mai inalt drum rutier din Romania precum si din intregul lant  al muntilor Carpati.

STATIUNEA RANCA

  Statiune Ranca, o statiune in continua ascensiune, este situata la 18 km de orasul Novaci judetul Gorj , pe drumul national 67 C si se afla la o altitudina de 1600-1800 m.